home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Voltempo

Ključno pitanje električne mobilnosti je kako smanjiti vreme punjenja baterija i poštedeti vozače sedenja u kabini vozila ili na beskrajnim kafama i pićima u kafiću pridruženom punionici.

Svi smo, manje-više, svesni da je tehnološka revolucija iza ugla i da ono što danas smatramo poslednjim krikom tehnologije već sutra ide u staro gvožđe. Voltempo, koji razvija nove tehnologije za električna vozila, lansirao je HyperCharging, koji predstavlja kao najbrži sistem punjenja na svetu. Čini se da će najava transformisati industriju, jer može da isporuči 1000 kW snage – 2,8 puta više od bilo kog uporedivog sistema punjenja, navodi Revija HAK.

HyperCharging može da napuni sledeću generaciju električnih vozila za samo šest minuta. Takođe ima jedinstvenu sposobnost punjenja do 24 vozila u isto vreme. Pogodan je za automobile, kombije, kamione i autobuse. Snaga može da dolazi iz više izvora – na primer, kombinujući nacionalnu mrežu s lokalnim izvorima zelene energije kao što su solarna i baterija za skladištenje energije.

Sistem HyperCharging može da se instalira bilo gde – posebno na mestima koja moraju da pune mnogo vozila u isto vreme. Modularni sistem tehnologije omogućava da se instalira 70% brže od drugih sistema punjenja – za nekoliko sati ili dana, a ne mesecima. Troškovi instalacije su obično 30% niži zbog Voltempovog patentiranog dizajna centralizovanog punjenja. Prve instalacije tehnologije počinju 2022. godine, s čvorištem za punjenje koje će biti instalirano u Tyseley Energy Parku u Birmingemu.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Voltempočitanja : 591Komentari