home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fiat 500L

Radnici fabrike „Fijat Krajsler automobili Srbija” poslati su na plaćeno odsustvo posle smo dva radna dana u martu, a u tamošnjem sindikatu strahuju da će to biti i jedini radni dani u ovom mesecu.

Predsednik Samostalnog sindikata Saša Đorđević rekao je agenciji Beta da su zaposleni radili u utorak i sredu, posle čega su upućeni na plaćeno odsustvo do 18. marta. On je rekao da je vrlo verovatno da će to biti i poslednje radno angažovanje za mart.

Đorđević je naveo da se u februaru radilo samo tri dana i ocenio da je ove godine značajno smanjen broj radnih dana u odnosu na prethodnu kada je takođe bila redukovana proizvodnja. Dodao je kako je obrazloženje rukovodstva za odlazak na plaćeno odsustvo uvek isti - da se proizvodnja usklađuje sa potrebama, odnosno tražnjom.

„Ovo je težak period za našu kompaniju, ali je svakako situacija dodatno otežana zbog krize u Ukrajini. Međutim, ključno pitanje naših zabrinutih radnika je šta će biti ubuduće”, rekao je Đorđević. On je istakao da „nikome nije svejedno”, da radnici brinu da li će zadržati posao i da se boji da će kriza u Ukrajini odložiti najave „da je završeno sa neradnim danima”.

Predsednik sindikata je naveo da ističe prvi mesec rada prve grupe radnika koja je iz Kragujevca otišla u Slovačku na rad u trajanju od 90 dana i da se očekuje se oni ovog vikenda dođu u prvu posetu porodici u Srbiji.

Izvor: Politika.rs / Beta.rs

Foto: Arhiva Autoblog.rs



čitanja : 358



Komentari