home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Refactory

Renault je opremio posebnu fabriku koja se bavi isključivo uređivanjem polovnih automobila. Zanimljivo, i Toyota je takođe najavila da će početi da se fokusira na recikliranje automobila.

Francuski proizvođač automobila je pokrenuo svoj program pre godinu i po u Flinsu u severnoj Francuskoj, mestu gde Renault ima i fabriku novih automobila.

Sada je Refactory, kako Renault naziva fabriku, još uvek mali deo fabrike u Flinsu, ali se očekuje da će u budućnosti posao sve više rasti, navodi Revija HAK.

Factory VO radi od septembra prošle godine i godišnje može da obradi 45.000 polovnih automobila. Uglavnom se radi o automobilima starim od tri do pet godina, o kojima se brinu stručnjaci u četiri različita odeljenja. Zaposleni popravljaju manja udubljenja, spajaju delove, zamenjuju delove, ponovo poliraju lak i rade sve ostalo što je potrebno tokom provere.

Celi proces obnove automobila je isplativ samo ako se radi s automobilima koji su u blizini fabrike. Zbog toga Renault već razmišlja o drugim lokacijama. Na vrhu liste su Turska, Španija i Portugal.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Renaultčitanja : 598Komentari