home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fiat 500L

Za oko 1.000 radnika kragujevačkog "Fijata" dve ponude na stolu. Prva opcija je kontinuirani rad u naredna 24 meseca u jednoj od četiri "Stelantisove" fabrike u Evropi, a druga, koja važi samo za Slovačku, je i mogućnost da u naredne dve godine tri meseca rade, a mesec dana budu kod kuće, potvrdio je za RTS Saša Đorđević, predsednik Samostalnog sindikata kragujevačkog "Fijata" nakon današnjeg sastanka sa poslodavcem.

Precizirano je i za obe ponude da predviđaju ukupni bonus od 17.000 evra, zagarantovan posao po povratku u Kragujevac, kao i da porodice zaposlenih imaju zdravstveno osiguranje tokom njihovog rada u inostranstvu.

Kako je dogovoreno, prijavljivanje zainteresovanih radnika "Fijata" za inostranstvo počinje u ponedeljak i trajaće do petka.

Podsetimo, da je do sada oko 500 radnika proglašeno tehnološkim viškom i njima su isplaćene otpremnine od 790 evra po godini staža u "Fijatu", a oni koji su radili i u "Zastavi" za taj period su dobili 500 evra po godini.

Uz to, u kragujevačoj fabrici će tokom tranzicionog perioda, odnosno do početka proizvodnje novog električnog automobila tokom 2024. godine, ostati 500 zaposlenih, među kojima su i oni iz zaštićenih kategorija.

Sindikalci očekuju nastavak pregovora sa državom u ponedeljak.

Izvor: Rts.rs

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Fiatčitanja : 297Komentari