home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Citroen e-C4 X

Arnaud Ribault, koji je šef u Citroen Europe, smatra da elektrifikacija predstavlja „stvarnu pretnju“ pristupačnim vozilima, ne samo za Citroen već i za sve proizvođače automobila, sa rastućim troškovima sirovina koji utiču na proizvodnju automobila širom sveta.

Njegovo mišljenje dolazi nakon odluke Evropskog parlamenta da dozvoli samo prodaju vozila sa nultom emisijom u Evropi nakon 2035. godine.

Kako prenosi britanski Autocar, Ribault je rekao: „Zaista je pretnja što je elektrifikacija toliko povećala cenu automobila da ljudi više ne mogu da priušte automobile. To je stvarna pretnja, ne samo u vezi sa Citroenom, tako da smo sve više svesni toga i radimo na tome”. Ribault je priznao da pokušavaju da smanje cenu svojih vozila kako bi nadoknadili povećanu cenu sirovina i elektrifikaciju.

Visokopozicionirani izvršni direktor je dao komentare tokom predstavljanja novih Citroen e-C4 X i C4 X fastback crossovera, koji imaju za cilj pristupačne ponude u segmentu srednje veličine. Francuski proizvođač automobila nije otkrio cene za modele za koje se očekuje da će koštati nešto više od blisko povezanih, ali manjih C4 i e-C4, navodi Carscoops.

Ribault je takođe govorio o održivosti koja je veoma važna za brend: „Održivost je naša budućnost, budućnost naše industrije, a C4 X je spreman za to“. On tvrdi da kupci Citroena „traže rešenja za održivu mobilnost“, pa će se C4 X ekskluzivno nuditi u potpuno električnom obliku (e-C4 X) na 14 evropskih tržišta.

Pierre Monferrini, koji je odgovoran za Citroenov asortiman proizvoda, rekao je da njihov cilj nije da imaju najveću bateriju na tržištu, već da ponude „najpristupačniju bateriju koja je bliska kupcima“. Trenutno, Citroen nudi električna vozila u različitim segmentima, počev od Ami četvorocikla, preko e-C4 kompaktnog hečbeka i e-C4 X fastback crossovera pa sve do e-Berlingo i e-SpaceTourer minivana.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto: Citroenčitanja : 279Komentari