home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla Model Y

Tesla Model Y je bio najprodavaniji premium SUV srednje veličine u Evropi u prvoj polovini godine, pobedivši nemačke konkurente, uključujući bivšeg lidera u segmentu, Mercedes-Benz GLC.

Rast prodaje električnog Modela Y, koji se isporučuje iz Tesline nove fabrike u blizini Berlina i pogona u Šangaju u Kini, bio je toliko snažan da bi ovaj model mogao da nadmaši Audi A3 do kraja godine i postane najprodavaniji premium model u Evropi, najavljuje Automotive News Europe, prema podacima Dataforcea.

Teslin električni SUV raste na lestvici prodaje otkako je prošle godine počelo njegovo postepeno uvođenje na evropsko tržište. Model Y je bio najprodavaniji u Norveškoj u prvih šest meseci, dok je u junu bio na vrhu lestvice prodaje u Švedskoj i završio na 2. mestu u ukupnom poretku u Ujedinjenom Kraljevstvu, navodi Revija HAK.

Prodato je 41.581 primeraka Modela Y u prvih šest meseci, a drugoplasirani je Mercedes GLC (40.554), prema Dataforceovim preliminarnim panevropskim podacima, koji isključuju informacije s tržišta Finske i Portugala. BMW X3 je bio treći s 31.138, a Volvo XC60 četvrti s 27.836 prodatih primeraka.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Teslačitanja : 355Komentari