home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
GMC Hummer EV

Američki GMC navodi da je do sada dobio već više od 90.000 rezervacija  za električni Hummer EV.

GMC Hummer EV

Direktor marketinga GMC-a Rich Latek je istakao da broj rezervacija raste u svakom kvartalu. Većina onih koji rezervišu GMC Hummer EV kamionet ili SUV takođe i izvrši njegovu kupovinu. Latek je otkrio da se preko 90 odsto rezervacija pretvari u kupovinu, dodajući da su mnogi od naručenih modeli sa više opreme.

GMC Hummer EV

Ipak, mnogi od onih sa rezervacijom će morati da čekaju dosta dugo da preuzmu svoje vozilo. U julu je potvrđeno da je proizvođač imao više od 77.000 porudžbina za Hummer EV, ali da je u to vreme pravio samo desetak jedinica svakog dana. Portparol GMC-a je rekao da nema razloga za zabrinutost jer modeli koji se trenutno prave koriste baterije koje potiču iz LG Energy Solutiona i da će do kasnog leta vozilo početi da koristi ćelije proizvedene u fabrici u Ohaju koju su uspostavili GM i LG.

„Naša sposobnost da zadovoljimo tu potražnju će se samo poboljšati kako budemo uvodili vertikalnu integraciju proizvodnje baterijskih ćelija“, rekao je portparol. „Možete očekivati da će stotine isporuka porasti na hiljade kasnije ove godine.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 531Komentari