home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Alfa Giulia

Alfa Romeo je nedavno predstavio doterane modele Giulia i Stelvio za 2023. godinu, a promene su bile ograničene na dizajn i digitalni ekran vozača, kao i posebnu Competizione seriju.

Međutim, nije bilo reči o bilo kakvim izmenama motora, a sada smo saznali i zašto. Šef proizvoda u Alfa Romeu, Daniel Guzzafame, rekao je za australijski magazin Car Expert da proizvođač automobila nema nameru da elektrifikuje dva luksuzna automobila srednje veličine. I to zato što bi bilo preskupo prilagoditi platformu za smeštaj plug-in hibridnog pogona.

Blaga hibridna postavka koja koristi tehnologiju od 48V bila bi tehnički moguća za ovu reviziju na sredini životnog ciklusa, ali smanjenje emisije CO2 bi bilo premalo da opravda povećanu cenu.

Shodno tome, Alfa Romeo će u potpunosti preskočiti hibridizaciju Giulije i Stelvija.

Alfa Stelvio

Prema Guzafameu, modeli sledeće generacije koji će stići kasnije ove decenije će „najverovatnije“ imati čisto električni pogon. To ima smisla s obzirom na to da se Alfa već obavezala da će prodavati samo električna vozila u Evropi, Severnoj Americi i Kini od 2027.

Giulia i Stelvio neće zauvek ostati na vrhu game s obzirom na to da Alfa Romeo sprema veći model koji bi trebalo da se pojavi na tržištu 2027.

Priredio: Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 365Komentari