home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Maserati Merak

Videli smo dosta klasičnih automobila koji su spašeni iz vrlo jadnog stanja, ali ovaj Maserati Merak SS iz 1979. koji se prodaje na eBayu verovatno neće biti jedan od njih. Nekada sportski automobil sa centralno smeštenim motorom u oglasu je definisan kao "uglavnom kompletan" kojem je potrebna "potpuna restauracija", ali sudeći po njegovom izgledu, malo se može učiniti da se vrati u život.

Nekada sjajni Maserati izgleda poput brodoloma, jer je okvir prepolovljen s drvenim delovima koji ga navodno drže zajedno, a celu karoseriju je preuzela rđa. Mora da je učestvovao u nesreći jer samo vreme ne može biti tako okrutno prema automobilu, čak i ako je ostavljen da trune bez ikakve zaštite. Vetrobran je nestao, a kabina se odvojila od nosa ostavljajući unutrašnjost otkrivenom, navodi Jutarnji.hr.

Maserati Merak

Maserati je proizveo ukupno 1830 primeraka Meraka između 1972. i 1983. Sportski automobil s V6 pogonom i rasporedom 2+2 je bio jeftinija i praktičnija alternativa Maserati Bore s V8 pogonom iz istog doba.

Maserati Merak

Kada je napustio fabriku pre 44 godine, 3,0 litarski V6 je proizvodio 162 kW/220KS. Taj motor se nalazi van motornog prostora, a brojni delovi oslanjanja i unutrašnjosti stoje pored vozila i čekaju da ih neko ponovo sastavi. Prodavac predlaže da vozilo zadrži originalne aluminijumske naplatke Campagnolo i instrument ploču specifičnu za SS. Takođe je opremljen električnim podizačima stakala.

Iznenađujuće, Merak dolazi sa svojim originalnim američkim dokumentima i legalno je uvezen nazad u Evropu jer je platio sve carinske troškove. Prema oglasu, trenutno se nalazi u Krakovu, u Poljskoj. Zainteresovani mogu da ga lično pregledaju, a prodavac sugeriše pomoć oko prevoza. Ipak, ne znamo da li će iko biti dovoljno lud da se upusti u takvu restauraciju, pogotovo kada čuje za cenu od 15.000 evra.

Izvor: Jutarnji.hr / Carscoops.com

Foto: eBay Screenshotčitanja : 418Komentari