home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Kia je svoj kompaktni sedan Forte (na nekim tržištima kao Kia Cerato) predstavila još tokom 2008., prošle godine je ponudu dopunio i dvovratni Forte Koup, a na poslednjem Salonu automobila u Njujorku premijeru je imao još jedan član porodice ovog modela – hatchback sa 5 vrata.

 

U odnosu na već dobro poznati sedan, Cerato/Forte hatchback (dugačak 4340 mm) se naravno razlikuje pre svega po izmenjenom i skraćenom zadnjem delu sa upadljivim svetlima, ali bez dizajnerskih eksperimenata.

Zapremina prtljažnika iznosi 385 litara, nasloni zadnjih sedišta su deljivi 60/40, a treba reći da hatchback nudi 20 mm više mesta za glave putnika na zadnjim sedištima.

U ponudi će (bar u početku) biti dva benzinska motora, i to Gamma 1.6L sa 124KS (sa njim Cerato hatchback do 100 km/h ubrzava za 10,3 sec) i vaći Theta II 2.0L koji raspolaže sa 156KS (maksimalna brzina ove verzije iznosi 190 km/h, a do stotke mu treba 9,1 sec).

Oba su standardno uparena sa novom manuelnom šestostepenom transmisijom, a kao opcija je kod obe verzije na raspolaganju i novi 6-stepeni automatik.čitanja : 1272Komentari