home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U nastavku i PR saopštenje uvoznika Minija za Srbiju

Stvoren za trkačku stazu – MINI John Cooper Works GP

Novi trkački koncept MINI John Cooper Works GP premijerno će biti predstavljen na predstojećem Sajmu automobila u Frankfurtu. Moderna verzija MINI-ja stvorenog za stazu, MINI JCW GP koncept isnpirisan je legendarnim trijumfom na reliju u Monte Karlu pre tačno 50 godina.

Znatno širi od dosadašnjeg MINI – ja, GP koncept odiše dinamikom, a njegovi prednji i zadnji branici, bočna krila i istaknuti krovni spojler odaju utisak velike sigurnosti.

Upotreba lakih materijala, kao što su vlakna ugljenika, optimizuje odnos snage i težine automobila, a MINI-jev “go-kart” osećaj dobijen je zahvaljujući ravnomernoj raspodeli težine.

Veliki dovodi vazduha i strogo oblikovani vazdušni deflektori dominiraju na prednjoj strani,  precizno sečeni dodatni elementi oblikuju glatku MINI siluetu i stavljaju u fokus njegove trkačke odlike.

Unutrašnjost MINI John Cooper Works GP modela oplemenjuje par nisko postavljenih “bucket” sedišta i “čist” dizajn instrument table. Upadljivo je odsustvo klupe zadnjeg sedišta, naslona za glavu i konvencionalnih panelnih ploča vrata koje su uklonjene radi smanjivanja težine.

Sa tehnologijama 3D štampanja i 3D pletenja, MINI unosi tehnologiju u unutrašnjost konceptnog automobila koja će u budućnosti omogućiti proizvodnju bez alata i jednostavnu personalizaciju.

Legendarni dizajner sportskog automobila, John Cooper, pretvorio je klasični MINI u simbol zabave na putu i izuzetno uspešnog takmičara reli trka. Sportska karijera, koja je započela pre tačno 50 godina, postigla je svoj zenit sa tri pobede na reliju Monte Karlo.

Danas ime John Cooper Works-a predstavlja sinonim za proizvode i modele čiji je kvalitet zasnovan na iskustvu i znanju poznatog sportskog stručnjaka u saradnji sa malim britanskim premijum automobilom. Rezultat: sportski doživljaj u svakodnevnom životu.čitanja : 367Komentari

@ auto
Na motor1.com izašle prve slike Genesis-a G70.
Udarac na seriju 3 tvrde iz Hyundaija.
Mene mnogo nerviraju oznake g70, q70, g50, q50...
Pa zar je toliko moranje da zvuči kao infiniti ?
Koliko debilizma?
Koliko je u stvari Giulia iskopirana da je to sramota kako izgleda G70

Autor Uča LA 15 Sep 2017, 10:53

Ali stvarno je prebudženo.

Autor Cicdal 15 Sep 2017, 15:46