home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche DeLorean

Između Electrify America i evropske mreže za punjenje Ionity, prvi put je premašena brojka od isporučenih 1,21 gigavat kombinovane snage. Brzo širenje obe mreže znači da sada predstavljaju najveće mreže brzih punjača u SAD-u i Evropi.

Trenutno postoji 670 Electrify America i 372 Ionity lokacije i brojimo ih dalje – što je jednako više od 4800 pojedinačnih punjača. S mrežom koja sadrži više energije nego ikada pre, punjenje Taycana je brže i lakše.

Za samo 22 minuta, Porsche Taycan može da se napuni od pet do 80 posto, zahvaljujući arhitekturi baterije od 800 volti i brzini punjenja od 270 kW – što znači manje vremena potrošenog na punjenje i više vremena na putovanju. Zato je kampanja s kultnim automobilom iz “Povratka iz budućnosti” – DeLorean, odlično uklopljena u ovu priču o povezivosti i brzom punjenju.

U SAD-u i Kanadi vlasnici Taycana imaju korist od toga da je prvih 30 minuta svakog punjenja besplatno tokom prve tri godine vlasništva. Ugrađeni planer punjenja u potpuno električni sportski automobil takođe čini lociranje stanica manje teškim od pokušaja podudaranja punjenja s udarom munje, kao u filmu.

Lagani film od 60 sekundi prati ovo izdanje, a namenjen je da izmami osmeh fanovima legendarnog filma. Stvoren uz dozvolu Universal Studios LLC i Amblin Entertainmenta, od strane režisera JF Musiala, označava mrežu punjenja koja prelazi 1,21 gigavat električne energije – prag koji se slučajno poklopio s Danom Povratka u budućnost (21. oktobra je datum kada lik Marty u filmu skače napred, u budućnost).

Uostalom, kako se Porsche snašao s akterom iz filma, pogledajte u nastavku.

Izvor: Autoportal.hrčitanja : 287Komentari