home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nakon nedavne demonstracije vuče tri putnička železnička vagona, Land Rover je još jednom pokazao mogućnosti svog SUV modela Discovery.

U Land Roveru su se ovoga puta odlučili da za Discovery koji pokreće trolitarski 6-cilindarski turbo-dizel motor zakače tegljač i njegovih sedam prikolica, što je uobičajen način drumskog transporta u Australiji poznat pod nazivom „road train“ (drumski voz).

„Disco“ se na kraju suočio s ukupnom masom od 110 tona, a 258KS i 600 Nm najvećeg obrtnog momenta s kojim raspolaže njegov trolitarski motor bilo je dovoljno da produkcijski model bez ikakvih dorada i poboljšanja bude „tegljač“ stotinjak metara.

Podsećanja radi, Discovery Sport je prošle godine sličan „drumski voz“ ukupne mase 100 tona vukao čak 16 kilometara i na pojedinim deonicama je dostizao 44 km/h.

Poslednje „potezanje“ Land Rover je iskoristio u svrhu promocije najnovijeg (i olakšanog) izdanja Discoveryja koji će se nuditi u kombinaciji s dvolitarskim četvorocilidarskim turbo-dizelskim motorom Ingenium generacije (sa 180 i 240KS) i dvolitarskim četvorocilindarskim turbo benzincem sa 300KS. Za prenos snage na obe osovine u svim verzijama zadužen je ZF-ov automatski 8-stepeni menjač.

Izvor: Klix.bačitanja : 447Komentari

A ste ce tu kamion, dovoljne bi bile prikolice, jedino da pripomogne

Autor Dragan 23 Sep 2017, 01:54