home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Dieter Zetsche

Iako su veliki rivali, BMW i Mercedes-Benz ipak pokazuju da imaju međusobno poštovanje i zajednički smisao za humor. Ovom prilikom je tema videa bio oproštaj Mercedesovog direktora Dietera Zetschea koji je otišao u penziju.

Kako bi se oprostio od legendarnog Dr. Z, BMW je objavio video te mu čestitao na karijeri i odlasku u zasluženu penziju.

Video počinje mirno prikazujući Zetschea (odnosno čoveka sličnog njemu) kako napušta sedište Mercedesa poslednji put, predaje svoju značku i zatim odlazi kući u Mercedesovoj S-Klasi. Međutim, preokret je usledio kada je otvorio svoju garažu iz koje je "provirivao" klasični Mercedes, verovatno model 220 iz pedesetih godina prošlog veka, ali je Dieter ipak izvukao BMW i8 Roadster narandžaste boje i odvezao se uz poruku "napokon slobodan".

"Penzija je kada možete ostaviti svoju prošlost iza sebe i prigrliti budućnost. Hvala ti Dietere Zetche za mnogo godina inspirirajuće konkurencije", poruka je na kraju BMW-ovog videa.

Ipak, usledio je i odgovor iz Mercedesa koji je podelio BMW-ov video na Twitteru, ali i iskoristio priliku za marketing i promociju novog električnog EQ podbrenda koji će biti rival BMW-ovim "i" modelima.

"Hvala BMW za ljubaznu sugestiju, ali smo 100 posto sigurni da se on odlučio za #switchtoEQ".

Ovo nije prvi put da se Mercedes-Benz i BMW zabavljaju. Kada je BMW proslavio 100. godišnjicu 2016. godine, Mercedes koji je osnovan 1886. godine je pozvao sve zaposlene BMW-a da posete Mercedesov muzej i da vide "kompletnu istoriju automobila".

Izvor: Klix.ba / BMWčitanja : 936Komentari