home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Yugo GV

Na američkim farmama, u garažama i skladištima povremeno se pronalaze retki klasični automobili koji se zatim prodaju po visokim cenama. Međutim, sada je na prodaju ponuđen jedan nama dobro poznat automobil, a to je legendarni Yugo.

Radi se o modelu Yugo GV proizvedenom u bivšoj Jugoslaviji, koji "leži" u garaži u Merilendu od 1988. godine. Automobil je kratko korišćen i prešao je nešto više od 700 kilometara.

Vlasnik ga je kupio jer je smatrao da je "unikatan i praktičan", ali ga je retko koristio. Nakon što ga je parkirao u garažu, izvadio je akumulator. Iako je automobil u izuzetnom kozmetičkom stanju, verovatno mu treba dosta pažnje kako bi ponovo bio u voznom stanju.

Yugo GV

Inače, Yugo je u SAD stigao 1985. godine kao najjeftiniji automobil na tržištu, koštao je 3.990 dolara, ali Fox piše da ni ta niska cena nije mogla da opravda užasnu reputaciju zbog kvaliteta. Na američkom tlu je prodato nešto više od 140.000 primjeraka do 1992. godine.

Ipak, vlasnik za svoj automobil sada traži 9.000 dolara i uz njega nudi još jedan koji može da posluži za rezervne delove.

Izvor: Klix.ba / Foxčitanja : 631Komentari