home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Honda Civic

Sasvim je u redu kada cene Honde/Integre NSX ili Type R rastu s godinama, jer ipak je reč o istinskim modernim klasicima iz godina oko prelaska u novi milenijum.

Osim navedenih, ono što je uvek bilo zanimljivo kod Honde iz tog perioda su i Civic modeli s oznakom VTi. Kako piše Jutarnji.hr, da i njima cena može da bude visoka potvrđuje ovaj primer. U Americi se, primera radi, model i to u Coupe verziji zvao Civic Si, ali reč je o istoj čuvenoj mašini ispod haube kao kod nama u Evropi poznatije kompaktne verzije Civic VTi, a to je 1,6 litarski B16A2 od 160 KS i 150 Nm koji se vrti preko ludačkih 8000/min.

Honda Civic

Možda danas te brojke ne zvuče posebno kao kod Honde S2000, ali Civic od 160 KS je jednostavno automobil koji prvo treba voziti da bi se sudilo o njegovoj moći na putu. Upravo to zna i ceni i kupac koji je nedavno jedan takav Civic Si iz 2000. godine putem sajta Bring A Trailer platio 50.000 dolara!

Honda Civic

Auto je bio isporučen nov na Floridi 2000., a od 2004. se nalazi u Vašingtonu. Takođe, u potpuno je fabričkom stanju s tek 9.012 kilometara na satu (5.600 milja).

Mada ga je jako skupo platio, novi vlasnik očigledno uživa u svom "japanskom vremeplovu" najbolje vrste s početka milenijuma.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Bring A trailerčitanja : 933Komentari