home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Rusija je nepresušan izvor novih ideja, dizajna i oblika kada se radi o automobilima. I mora se priznati da u moru ponude novih vozila kvalitet je iz godine u godinu sve bolji i dostigao je nivo razvijene svetske automobilske industrije. Jedan od kvalitetnijih i ozbiljnijih projekata je i mali gradski automobil Mirrow Provocator.

Mnogi ga svojim konceptom upoređuju sa Smartom Fortwo, od koga pruža puno više praktičnosti, jer iako je gradsko vozilo Mirrow Provocator može da preveze četiri odrasle osobe, a Smart Fortwo samo dve. I dizajn je dorađen i dosta realističan. Ako vam je Smart Fortwo za gradsku vožnju premali, Mirrow će vam biti prava mera.

Koncepcija Mirrow Provocatora je fantastična. Na svakom boku su četiri vrata koja se podižu, a ne otvaraju bočno, što olakšava ulazak na skučenom prostoru parkinga, a na repu su velika peta vrata. Mirrow Provocator je izuzetno kompaktan, dugačak je 2,97 metara. Širok je 1,98 i visok 2,05 metara. Zadnja vrata imaju otvor 1,7 metara visok i 60 cm širok.

Mirrow Provocator ima čak 50 posto karoserije napravljeno od reciklirane plastike. Unutrašnjost je dizajnirana po uzoru na avion. Četiri pojedinačna sedišta su dopadljiva, a kokpit je izuzetno jednostavan i futurističkog dizajna.

Navodno je planiran pogon s benzinskim i dizel motorima, kao i neizbežni pogon elektromotorima (čisti pogon na struju). Pominje se mali trocilindrični turbo benzinski motor i dizel motor iste zapremine. Za ubrzanje do brzine 100 km/h treba oko 9 sekundi, a imao bi najveću brzinu 140 km/h koja je elektronski ograničena. Čista električna verzija bi trebalo da pređe 400 km jednim punjenjem baterija.

Drugih tehničkih podataka za sada nema, a ono što će svakoga fascinirati, u ovom trenutku se pominje cena od neverovatno niskih 3.500 evra. Možda se kod cene radi samo o marketiškom triku, što nagoveštava i ime modela 'Provocator', ali videćemo šta će skora budućnost doneti...

Izvor: Automania.hrčitanja : 5713Komentari

Hoće li sa ovim biti kao sa avionima...konstruišu fantastičan avion i proizvedu 5 komada.....

Autor Nenad 19 Feb 2016, 19:41

Oblik je OK ali vrata su uska i biće teško ulaziti i izlaziti iz auta a peta su nepraktična.

Autor Berik 19 Feb 2016, 20:00

@Nenad

Bacas hejt ili se pravis da nemas pojma kako se uvodi novi proizvod?

Autor FuryŠampion 19 Feb 2016, 20:58

kako da uvezem i regisrujem gde su ovi iz amss da se oglese u vexi bilo cega za oa i ostala kola na struju

Autor dejan 29 Feb 2016, 11:09