home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Infiniti QX Inspiration

Infiniti je sa prvim zvaničnim slikama i kratkim saopštenjem potvrdio da će uskoro promovisati još jedan električni koncept, i to na predstojećem NAIAS sajmu automobila u Detroitu.

Istovremeno, njime će ovaj luksuzni japanski brend proslaviti i svoju 30-godišnjicu budući da je prvi Infiniti baš u Detroitu 1989. godine i ugledao svetlost dana.

Što se tiče ovog novog koncepta (veličine BMW-a X1), u pitanju je crossover QX Inspiration sa električnim pogonom, uskim LED prednjim svetlima, osvetljenim oznakama, kamerama umesto standardnih retrovizora i prostranim enterijerom.

Infiniti QX Inspiration

Na njemu je primenjen novi dizajnerski rečnik koji je u avgustu najavljen Infiniti Prototype 10 conceptom na Pebble Beach Concours d’Elegance događaju.

Šef dizajna u Infinitiju Karim Habib navodi da sa novim konceptom počnije i nova era ovog brenda, uz napomenu da su im elektrifikacija i ostale nove tehnologije dale mogućnost da evoluiraju njihovu filozofiju dizajna.

Takođe, sa konceptom će debitovati i nova modularna platforma za električna i hibridna vozila, a prvi serijski Infiniti na toj platformi će se pojaviti tokom 2021. godine.

Više informacija sledi 14. januara, na promociji u Detroitu.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 360Komentari