home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Infiniti QX Inspiration concept

Infiniti na NAIAS sajmu automobila u Detroitu promoviše novi električni koncept QX Inspiration, kojim ovaj luksuzni japanski brend proslavlja i svoju 30-godišnjicu. Prvi Infiniti je naime baš u Detroitu 1989. godine i ugledao svetlost dana.

Infiniti QX Inspiration concept

Ukratko, QX Inspiration concept je crossover sa električnim pogonom (nisu saopšteni podaci o snazi ni o autonomiji), kao i sa uskim LED prednjim svetlima, osvetljenim oznakama, kamerama umesto standardnih retrovizora i prostranim enterijerom.

Infiniti QX Inspiration concept

Što se dimenzija tiče, vozilo je dugačko 4650 mm, visoko 1630 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 2850 mm, dok su točkovi od 22 inča.

Infiniti QX Inspiration concept

Na njemu je primenjen novi dizajnerski rečnik koji je inače još u avgustu prošle godine najavljen Infiniti Prototype 10 conceptom na Pebble Beach Concours d’Elegance događaju.

Infiniti QX Inspiration concept

Šef dizajna u Infinitiju Karim Habib navodi da sa novim konceptom počnije i nova era ovog brenda, uz napomenu da su im elektrifikacija i ostale nove tehnologije dale mogućnost da evoluiraju njihovu filozofiju dizajna.

Infiniti QX Inspiration concept

Takođe, sa konceptom je debitovala i nova modularna platforma za električna i hibridna vozila. Na toj platformi će biti napravljen i budući Infinitijev serijski crossover sa elektropogonom, za koji nije poznato kada će se tačno pojavili ali je najavljeno da će imati e-AWD pogon.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 398Komentari