home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Škoda Vision iV concept

Mada će njihov glavni novitet na predstojećem sajmu automobila u Ženevi biti novi mali SUV model Kamiq, u Škoda su za ovu manifestaciju pripremili i novi koncept automobil.

Tačnije, Škoda će u Ženevi izložiti i Vision iV concept, studiju električnog crossovera koja najavljuje i budući serijski model.

Škoda Vision iV concept

Vision iV concept je izgledom sličan Vision E conceptu iz 2017. godine a oba najavljuju električnu budućnost ovog češkog brenda (inače u VW vlasništvu).

Kako bilo, Vision iV concept se opisuje kao crossover coupe sa četvora vrata, pri čemu se na njemu između ostalog ističu i LED dnevna svetla koja se protežu celom dužinom prednjeg dela.

Škoda Vision iV concept

Što se unutrašnjosti tiče, tu možemo očekivati rešenja koja će biti slična Škodi Vision X concept sa prošlogodišnjeg sajma u Ženevi.

Škoda za sada nije saopštila tehničke specifikacije o Vision iV conceptu, ali će serijski model po ranijim najavama koristiti Volkswagenovu MEB platformu za električna vozila.

Serijski model se u prodaji očekuje od 2020. godine, i to sa autonomijom od najmanje 485 km.

Pre toga Škoda će kupcima ponuditi i električni Citigo kao i plug-in hybrid verziju Superba.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

U nastavku i PR saopštenje uvoznika Škode za Srbiju:

ŠKODA daje konkretan uvid u električnu budućnost brenda

ŠKODA VISION iV kombinuje sportski oblikovanu karoseriju, aerodinamičke optimizovane točkove od 22" i naglašene blatobrane s kontinuiranom linijom krova tipično za coupe modele. Karakteristična tornado linija spaja prednji i zadnji deo vozila i naglašava vrata bez ručica. Umesto klasičnih retrovizora koriste se kamere čija su kućišta neobičnog oblika i podsećaju na peraja ajkule.

Prednji deo vozila odlikuje novom interpretacijom tipične, široke rešetke brenda ŠKODA s elegantnim lamelama i kristalnim strukturama. Posebno su istaknuti vodoravna svetlosna lajsna u gornjem delu rešetke i markantni veliki otvori za vazduh u prednjoj maski koja naglašava sportski izgled ovog modela.

U prednjem delu vozila koji zrači snagom nalaze se aerodinamični rubovi i kristalna LED prednja svetla. Ona prikazuju oblik slova C koji je tipičan za brend ŠKODA zajedno sa svetlosnim trakama iznad prednjeg difuzora naglašavaju širinu vozila. Na zadnjem delu vozila je natpis ŠKODA čija su pojedinačna slova osvetljena u crvenoj boji.

Elektromobilnost

Godina 2019. za brend ŠKODA obeležava početak doba električne mobilnosti. 124 godine nakon osnivanja fabrike ŠKODA AUTO na tržište stiže novi SUPERB PHEV sa plug-in hibridnim pogonom i model E-CITIGO, potpuno električno vozilo na bateriju. Godine 2020. stižu prva serijska vozila na temelju MEB platforme. U naredne četiri godine ŠKODA će uložiti oko dve milijarde evra u alternativne pogone i nove usluge mobilnosti pa će do kraja 2022. godine predstaviti preko deset električnih modela.

Češki proizvođač automobila će svoje nove planove iz oblasti električnih vozila predstaviti na sajmu automobila u Ženevi od 5. do 17. marta sa svojim koncept vozilom pod nazivom ŠKODA VISION iV.čitanja : 422Komentari