home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes-Benz ESF 2019

Eksperimentalno vozilo ESF 2019, bazirano na hibridnom GLE SUV modelu, ima za cilj da u realnim uslovima testira brojne sisteme koji će se u doglednoj budućnosti naći na serijskim Mercedesovim modelima.

Mercedes-Benz ESF 2019

Mercedes je predstavio eksperimentalno vozilo pod nazivom ESF 2019, baziran na benzinsko-električnom GLE modelu, koji tek treba da debituje, a sve u cilju ispitivanja sistema koji bi u doglednoj budućnosti svoje mesto pronašli u serijskim modelima Mercedesa.

Mercedes-Benz ESF 2019

Između ostalog, tu je volan na uvlačenje, baš kao i set pedala, zatim novi sistemi ugradnje vazdušnih jastuka, novo osvetljenje enterijera, a nezaobilazan je i do sada najnapredniji sistem autonomne vožnje.

Mercedes je u ESF 2019 implementirao i Pre-Safe Curve sistem koji zatezanjem sigurnosnih pojaseva upozorava vozača da je brzina kojom automobil ulazi u krivinu prevelika i da postoji opasnost od izletanja, odnosno gubitka kontrole.

Mercedes-Benz ESF 2019

Tu je i sistem Pre-Safe Impulse Rear koji detektuje približavanje vozila od nazad i ukoliko postoji mogućnost sudar, automatski pomera ESF 2019 napred (ukoliko postoji prostor ispred za to), kako bi se izbegao udes.

Što se tiče spoljašnjosti, na vozilu se nalaze i specijalne „digitalne“ površine koje zapravo služe za komunikaciju sa ostalim učesnicima u saobraćaju, između ostalog, upozoravaju čak i pešake na vozilo prilikom parkiranja, pa čak i stajanja u mestu.

Izvor: Topspeed.telegraf.rs

Foto i video: Mercedes-Benzčitanja : 256Komentari