home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW X7 Pickup concept

Mercedes pre par godina u svoju ponudu ubacio i pickup model X klase (razvijen u saradnji sa Renault-Nissan alijansom), čime se otvorilo pitanje da li će nešto slično možda jednog dana ponuditi i BMW.

Ovde treba podsetiti na ranije izjave iz BMW-a u kojima je navedeno da takva karoserijska varijanta ne pristaje imidžu njihovog brenda odnosno da ne pristaje njihovim genima i kulturi.

BMW X7 Pickup concept

U BMW-u su svojevremeno doduše priznali da postoji ogroman potencijal u tom segmentu, ali je napomenuto da nisu spremni na promenu iz statusa proizvođača ultimativnih vozačkih mašina u masovnog proizvođača koji juri potencijal segmenta pick-up vozila.

BMW X7 Pickup concept

Kako bilo, ako već neće ponuditi serijsko Pickup vozilo, u BMW-u su ipak napravili koncept primerak Pickup verzije modela X7.

Tačnije, za nastanak BMW-a X7 Pickup je zaslužna grupa od 12 pripravnika u BMW-u kojima je za realizaciju ovog projekta bilo potrebno 10 meseci.

BMW X7 Pickup concept

Zvanična promocija je na događaju BMW Motorrad Days, ali kako stvari stoje ovo će ostati samo unikat budući da planova za proizvodnju nema.

BMW X7 Pickup concept

X7 Pickup je u odnosu na regularni X7 dobio potpuno drugačiji zadnji deo (što takođe znači da sada ima mesta za pet putnika), a budući da su mnogi novi elementi od ugljeničnih vlakana ovo vozilo je za nekih 200 kg lakše od obične X7-ice.

Pod prtljažnog prostora je prekriven drvenim panelima, dok dužina korisnog prtljažnog prostora sada iznosi 2 metra (sa spuštenim vratima prtljažnika).

Na kraju treba reći i da je kao baza za ovo vozilo u Tanzanite Blue metalik boji poslužio BMW X7 xDrive40i.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 1149Komentari