home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Acura Type S Concept

Acura je još ranije potvrdila povratak Type S oznake kao i novi turbo V6 motor, dok je sada stigao i novi Type S Concept.

Acura Type S Concept

Type S Concept najavljuje budući serijski automobil TLX Type S kojim će se na scenu ponovo vratiti model sa Type S oznakom, prvi još od Acure TL Type S iz 2008. godine.

Acura Type S Concept

Za sada je pored ovih slika objavljeno i da će Acura Type S Concept premijeru za širu javnost imati 15. avgusta, tokom događaja Monterey Car Week u Americi.

Acura Type S Concept

U pitanju je sportski sedan kojim Acura namerava da konkuriše Audiju S4 i BMW-u M340i, a kako stvari sada stoje serijski model TLX Type S se očekuje na samom kraju ove ili na početku sledeće godine.

Acura Type S Concept

Koncept odlikuje prednji deo sa Diamond Pentagon maskom i Jewel Eye LED svetlima i "Chicane" dnevnim svetlima, kao i aero body kit od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku), 21-inčni alu točkovi, Brembo kočnice, žuta kočiona klešta, LED zadnja svetla i sportski izduvni sistem sa četiri izduvne cevi.

Za sada nije poznato koji motor pokreće ovaj koncept automobil, ali serijski model će imati turbo V6 motor i pogon na sva četiri točka (Honda Super Handling All-Wheel Drive sistem).

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 557Komentari