home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes EQS concept

Uz brojne novitete (serijski EQV, hibridni A250e i B250e, novi GLE Coupe, Mercedes-AMG GLB 35...), Mercedes će sledeće nedelje na sajmu automobila u Frankfurtu prikazati i novo koncept vozilo Vision EQS, mada o njemu za sada nema mnogo detalja.

Mercedes EQS concept

Poznato je jedino da se radi o potpuno električnom konceptu koji će biti deo njihovog EQ podbrenda električnih vozila, kao i da će imati istem autonomne vožnje, kamere umesto klasičnih retrovizora i ogromni ekran osetljiv na dodir smešten na mestu centralne konzole.

Mercedes EQS concept

Ovo je u stvari najava za luksuzni EQS koji se na tržištu očekuje tokom 2022. godine.

Kako bilo, EQS će biti napravljen na potpuno novoj, modularnoj EV platformi. U konstrukciji će biti upotrebljeni čelik, aluminijum i ugljenična vlakna, a sem EQS-a ovu platformu će koristiti i drugi električni modeli sa znakom trokrake zvezde.

EQS će se proizvoditi zajedno sa sledećom generacijom regularne S klase, i to u novoj Mercedesovoj fabrici u Štutgartu ("Factory 56").

Za sada je poznato da će budući serijski EQS imati dva elektromotora (kombinovana snaga iznosi više od 400KS), kao i pogon na sva četiri točka,

Mercedes je već zaštitio oznake EQS 350 do EQS 600, što znači da će se u gami ove buduće električne limuzine nalaziti više različitih verzija.

Mercedes je inače jedna od brojnih kompanija koje su najavile električnu ofanzivu pa će tako do 2022. godine lansirati 10 potpuno električnih vozila.

Sve u svemu, u Mercedesu kažu da će zajedno sa plug-in hibridima i modelima sa 48-voltnim sistemom u svojoj ponudi imati čak 130 elektrifikovanih vozila.

Takođe, Mercedes predviđa da će do 2025. godine električni modeli činiti između 15 i 25 odsto njihove ukupne prodaje.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 666Komentari