home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi Q4 Sportback e-tron Concept

Audijeva e-tron porodica električnih modela će imati još jednog člana, a to je Q4 Sportback e-tron koji je danas prikazan u formi koncept vozila. Ovde treba podsetiti da je prošle godine već predstavljen i Audi Q4 e-tron concept (razlika između ove dve verzije je pre svega u drugačijem zadnjem delu).

Audi Q4 Sportback e-tron Concept

Serijska verzija Audija Q4 e-tron će se po ranijim najavama pojaviti krajem 2020. godine, dok bi Q4 Sportback e-tron trebalo da bude ponuđen kupcima tokom 2021.

Audi Q4 Sportback e-tron Concept

Q4 Sportback e-tron concept se sitiče upadljivom prednjom maskom, e-tron natpisom, LED prednjim svetlima i 22-inčnim točkovima, dok su u unutrašnjosti digitalna instrument tabla, infotainment sistem sa 12.3-inčnim ekranom, alkantara, volan sa zaravnjenim donjim delom i gloss black detalji.

Audi Q4 Sportback e-tron Concept

Vozilo je napravljeno na Volkswagenovoj MEB platformi za električna vozila, a pokreću ga dva elektromotora sa ukupno 225 kW/306KS, pogon je na sva četiri točka, a baterije su od 82 kWh.

Audi Q4 Sportback e-tron Concept

Ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 6,3 sekundi, maksimalna brzina je el. ograničena na 180 km/h, dok sa jednim punjenjem baterija može da se pređe oko 450 km (postojaće i verzija sa zadnjim pogonom i oko 500 km autonomije).

Audi Q4 Sportback e-tron Concept

Serijske verzije Q4 e-trona i Q4 Sportback e-trona će se proizvoditi u Volkswagenovoj fabrici Cvikau u Nemačkoj. U ovu fabriku je Volkswagen investirao ukupno 1,2 milijarde evra, kako bi proizvodila 330.000 električnih vozila godišnje (VW, Audi i Seat). Za proizvodnju će se najverovatnije brinuti i nova SAIC-VW fabrika u blizini Šangaja (ima kapacitet za proizvodnju do 300.000 električnih vozila godišnje).

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 2812Komentari