home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes EQC 4×4² concept

Kompanija Mercedes-Benz je predstavila svoj novi električni koncept, a to je moćni terenac EQC 4×4².

U Mercedesu itekako imaju iskustva s terencima, a novi EQC 4×4² je viši u odnosu na standardni produkcijski model zahvaljujući timu koji stoji i iza koncepta E 400 All-Terrain 4×4².

Mercedes EQC 4×4² concept

Oslanjanje je značajno modifikovano i sadrži set multilink portalnih osovina, a koncept ima i točkove s gumama dimenzija 285/50 R20. Klirens sada iznosi 293 mm, odnosno 153 mm u odnosu na standardni EQC, a SUV je viši za 58 mm u odnosu na G-Klasu.

Mercedes EQC 4×4² concept

"Naš cilj je bio da kombinujemo moderni luksuz i održivost s emocionalnom privlačnošću. EQC 4×4² pokazuje da je moguće uživati u održivoj mobilnosti. U ovom slučaju se elektromobilnost, visoka tehnologija i intrigantno iskustvo prenose u planine. Struja i progresivni luksuz idu na off-road", rekao je jedan od Mercedesovih direktora Markus Schäfer.

Mercedes EQC 4×4² concept

Koncept ima ogromne točkove zbog kojih su tu plastična proširenja blatobrana, koja dodaju još 200 mm širine EQC-u. Uglovi prilaska i udaljavanja iznose 31,8 i 33 stepena, što je više za 11,2 i 13 stepeni. Prelomni ugao je povećan za 12,6 na 24,2 stepena.

Mercedes EQC 4×4² concept

EQC 4×4² ima novi akustični sistem koji emituje zvukove izvana i u unutrašnjosti, a zvuk zavisi od pozicije papučice "gasa", brzini, povratku energije i slično.

Električni pogon je ostao nepromenjen, tu su i dalje dva električna motora iz standardnog produkcijskog modela EQC koji kombinovano isporučuju 408 KS i 762 Nm obrtnog momenta, a tu je i 80kWh litijum-jonska baterija. Koliki je domet, za sada nije poznato.

Mercedes EQC 4×4² će ipak ostati samo koncept.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Foto: Mercedes-Benzčitanja : 986Komentari