home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche 911 Vision Safari

U Porscheu poslednjih dana otkrivaju interesantne konceptne modele s kojima podsećaju na mnogobrojne uspehe u različitim granama autosporta, a podsetnici na davne afričke reli avanture kriju se iza naziva 911 Vision Safari i Macan Safari.

Porsche 911 Vision Safari

Krajem prošlog meseca objektivi fotoaparata na Nirburgringu su uhvatili prototip Porschea 911 čija pod je značajno više udaljen od tla u odnosu na standardni model, a fotografije sugerišu da u slavnoj nemačkoj automobilskoj kompaniji pripremaju moderno izdanje reli modela 911 SC Safari s kojim je fabrički tim Porschea 1978. godine učestvovao na iscrpljujućem i 5.000 kilometara dugom East African Safari reliju.

Porsche 911 Vision Safari

Vreme će pokazati da li će model 911 iz aktuelne Serije 992 dobiti svoje SC Safari izdanje, a u Porscheu su u međuvremenu otkrili dugo skrivani konceptni prototip koji je 2012. godine nastao na osnovi prethodne Serije 991 i predstavlja modernu interpretaciju ranije pomenutog originalnog Safari SC-a.

Godinu dana posle po sličnom receptu je zamišljen i konceptni model Macan Safari čija karoserija je izgubila zadnji par vrata, a s dodatnim rastojanjem od tla u kombinaciji s proširenim blatobranima stvoren je prostor za značajno veće točkove na kojima su "rally-raid“ gume.

Macan Safari

Macan Safari

Zajedno s još 13 interesantnih podsetnika Porsche će svoje konceptne Safari modele od naredne godine izložiti u fabričkom muzeju u Cufenhauzenu.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Foto: Porschečitanja : 396Komentari