home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Dacia Bigster concept

Rumunski proizvođač automobila Dacia će do 2025. godine predstaviti tri nova modela, a najavljen je i dolazak kompaktnog SUV-a.

Dacia Bigster concept

Nova strategija Grupe Renault pod nazivom "Renaulution" uključuje transformaciju Alpinea u električni brend te udruživanje s Lotusom na projektu električnog sportskog automobila, ali postoje i novosti koje se odnose na Daciju. Rumunska kompanija će naime proširiti svoju ponudu u narednim godinama s tri nova modela od kojih će jedan stići u C segment.

Dacia Bigster concept

Iznenađenja nema jer će pomenuti veći model imati formu SUV-a, a najavljen je u konceptnoj foemi tokom zvanične prezentacije Renaulutiona. Ovaj model izgleda robusnije od manjeg SUV-a Duster, ali ne treba očekivati da produkcijska verzija izgleda identilčno konceptu koji nosi naziv Bigster.

Dacia Bigster concept

SUV će biti dug 4,6 metara, odnosno duži za 28 cm od Dustera. Dizajniran je tako da može primiti hibridni, ali i alternativni pogon koji verovatno podrazumeva LPG i CNG.

Dacia Bigster concept

Takođe, očekuju se još dva modela, jedan stiže sledeće, a drugi 2024. godine.

Grupa Renault želi da uspostavi čvršću vezu između Dacije i Lade kako bi se smanjili troškovi i broj platformi sa četiri na samo jednu. Osim toga, Renault želi da eliminiše sedam karoserijskih verzija i da njihov broj smanjiti na ukupno 11.

Dacia Bigster concept

Dva brenda će zajedno do 2025. godine predstaviti sedam modela, uključujući kompaktnu Ladu nedugo nakon dolaska Dacijinog modela namenjenog C segmentu.

Renault namerava da Daciju učini "otvorenijom i više kul", dok će Lada biti "gruba i čvrsta". Kičmu oba brenda će predstavljati svestrana CMF-B platforma, a u planu su LPG i hibridni E-Tech pogoni.

Čini se da Dacia dobija i novi logo.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Foto: Daciačitanja : 2124Komentari