home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Geely Vision Starburst c

Kineski Geely je prikazao novi koncept automobil nazvan Vision Starburst.

Geely Vision Starburst c

U saopštenju se navodi da je Geely iskoristio "širenje kosmosa" i "rođenje nove zvezde" pri oblikovanju njegove dizajnerske filozofije.

Geely Vision Starburst c

Na vozilu se između ostalog ističu velika prednja maska, LED svetla, kamere umesto konvencionalnih retrovizora, veliki točkovi...

Geely Vision Starburst c

Geely kaže da je osvetljenje na vozilu tu kao odjek na temu oslobađanja energije od zvezdane eksplozije u kosmosu. Zategnute, mišićave linije na bokovima vozila daju osećaj brzine, a tu je takođe i neobično osvetljenje oko točkova. Dizajneri kažu da će ta svetla osvetljavati različitim bojama i pružati različite efekte u zavisnosti od situacije. Na primer, automobil ima različite programe kada se parkira, kreće i puni.

Geely Vision Starburst c

Što se unutrašnjosti tiče, tu se mogu videti ambijentalno osvetljenje i oštri uglovi. Geely je težio da u kabini stvori stvari koje izgledaju "bezgranične" ili "neograničene", nekako poput svemira. Unutrašnje osvetljenje se menja u zavisnosti od stanja vozila, kao i ono osvetljenje oko točkova.

Detalji o električnom pogonu, baterijama i dometu nisu saopšteni.

Vision Starburst concept neće dobiti serijsku verziju, ali bi pojedini dizajnerski elementi mogli da se iskoriste na nekim novim Geely modelima.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 253Komentari