home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Subaru STI E-RA Concept

2022 Tokyo Auto Salon traje do 16. januara, a Subaru tamo predstavlja više zanimljivih automobila.

Subaru STI E-RA Concept

Prvi je Subaru STI E-RA Concept, sportista spreman za karbonski neutralnu eru, što znači da je u pitanju vozilo sa električnim pogonom.

Tačnije, STI E-RA Concept ima četiri elektromotora sa ukupno 800 kW/1088KS, kao i litijum-jonske baterije od 60 kWh.

Subaru STI E-RA Concept

E-RA u imenu znači Electric Record Attempt i najavljuje pokušaj japanske marke da njime 2023. godine na Nirburgringu zabeleži vreme ispod 6 minuta i 40 sekundi.

Subaru STI E-RA Concept

Na automobilu se između ostalog ističu upadljivi prednji spojler, otvori na prednjim blatobranima, veliki zadnji spojler i difuzor...

Premijeru na Tokyo Auto Salonu ima i Subaru Solterra STI Concept, baziran na novom električnom crossoveru Solterra razvijenom u saradnji sa Toyotom.

Subaru Solterra STI Concept

Solterra STI Concept je atraktivniji od serijskog modela zahvaljujući zadnjem krovnom spojleru sa STI logom, spojleru na prtljažniku, novim crvenim elementima (prednji spojler, set pragova, zadnji difuzor), zatamnjenim staklima, kao i crnim točkovima sa crvenim detaljem.

Subaru Solterra STI Concept

Još jedan Subaruov novitet na ovom sajmu jeste WRX STI Concept.

Ovde je kao baza poslužio Subaru WRX S4 STI Sport R za japansko tržište, a dolazi sa poboljšanjima za koja je zadužen Subaru Tecnica International.

Subaru WRX STI Concept

U paketu su između ostalog veliki zadnji spojler, aero body kit u crvenoj boji, crveni retrovizori, crna proširenja blatobrana, crni točkovi...

Subaru je novu generaciju modela BRZ prikazao i u STI Performance Concept izdanju, zaslužnom za atraktivniji izgled ovog 2+2 coupea sa zadnjim pogonom.

BRZ STI Performance Concept

BRZ STI Performance Concept se ističe drugačijim prednjim spojlerom sa crvenim detaljima, kompletom pragova, STI logom na prednjim blatobranima, zadnjim difuzorom, kao i spojlerom na prtljažniku i crvenom lajsnom na poklopcu prtljažnika.

BRZ STI Performance Concept

Takođe, tu su i točkovi u boji bronze, gume Michelin Pilot Sport 4 i novi izduvni sistem, kao i crveni detalji u unutrašnjosti.

Subaru Levorg STI Performance Concept

Subaru Levorg STI Performance Concept dolazi u beloj boji, sa crvenim elementima (prednji spojler, pragovi, retrovizori...), crnim STI točkovima, gumama Yokohama, izduvnim cevima od nerđajućeg čelika, kao i enterijerom sa crnom i crvenom kožom.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Subaru Levorg STI Performance Concept


čitanja : 2127Komentari