home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Škoda Yeti Pick-up

Škodini dizajneri su se svojevremeno poigravali idejama kako da prošire asortiman Yetija. Tako je nedavno objavljeno da je Škoda između 2012. i 2013. razvila prototip pick-up vozila baziranog na Yetiju.

„Prednji kraj je u potpunosti preuzet od serijskog Yetija, dok zadnja platforma, uključujući osovinu i vešanje, dolazi od Volkswagena Caddy Max. Delove karoserije u zadnjem delu su dizajneri naravno skrojili prema ovom dizajnu“, kaže Martin Kadlec iz Škoda Test Body Development Centra, koji je učestvovao u razvoju pick-upa.

Škoda Yeti Pick-up

Rezultat je bio pick-up opremljen 2.0 TDI motorom od 125 kW/170KS i pogonom na sve točkove. Dok je klasični Yeti bio dugačak 4223 mm, pick-up je bio dugačak 4876 mm, pri čemu se najveći deo povećanja pripisuje produženom međuosovinskom rastojanju (sa 2578 mm na 3006 mm), a nešto zbog većeg zadnjeg prepusta (985 prema 768 mm). Prostor prtljažnika je bio 1936 mm i 1170 mm.

Škoda Yeti Pick-up

Ipak, bez obzira na prilično zanimljiv prototip i njegovu praktičnost, Yeti Pick-up na kraju nije ušao u serijsku proizvodnju.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 1219Komentari