home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Project Mondo G

Mercedes‑Benz i Moncler su ostvarili saradnju, inspirisanu izvanrednim dizajnom i nasleđem oba brenda. Saradnja otvara imaginarni univerzum koji istražuje zajedničke vrednosti brenda: snažnu strast za inovacijama, koncizan jezik dizajna i prvi pristup međukulturalnoj ko-kreaciji.

Partnerstvo naglašava strategiju Mercedes-Benza da istražuje nove oblasti u modi i kulturi sa ciljem da izazove očekivanja i ostvari interakciju sa širom publikom izvan automobilske industrije. Istovremeno, naglašava Monclerovu evoluciju izvan mode i u nove sfere dizajna.

Project Mondo G

Jedinstveno dizajnersko umetničko delo kreirano ekskluzivno za saradnju Gordena Vagenera, glavnog direktora za dizajn Mercedes‑Benz Group AG, Mercedes‑Benz je otkrio kao partnera na Monclerovoj izložbi „Art of Genius”.

Project Mondo G

Umetničko delo je inspirisano legendarnom Moncler jaknom, sa ogromnim balon točkovima i velikim patent zatvaračem. A moda za ovo putovanje ide linijom između skulpturalnog i multifunkcionalnog, zauvek pomerajući granice između funkcije i luksuza sledećeg nivoa.

Project Mondo G je zajedničko putovanje koje vodi izvanredna funkcionalnost i inspirisano nultom gravitacijom. Terenac je dramatično izmenjen kako bi uključio elemente dizajna koji crpe inspiraciju iz čuvene Moncler jakne.

U okviru ovogodišnje Londonske nedelje mode, luksuzna modna dizajnerska kuća sa sedištem u Milanu je sarađivala sa trokrakom zvezdom na ovom projektu, što je rezultiralo ekstravagantnom mašinom koja se može pohvaliti neospornim „potvrdom luksuza“ kroz svoje upečatljive reflektujuće površine i gigantski patent zatvarač.

Ova jedinstvena mašina je bazirana na G klasi a ukupna dužina vozila iznosi 4,6 metara, što ga čini kraćim od serijskog modela. Uprkos tome, uklapanje epskih proporcija točkova je rezultiralo impresivnom širinom od 3,4 metra. Modifikovana G klasa je sada visoka 2,8 metara i teška 2500 kilograma, što je čini težom od običnog modela uprkos tome što ima kraće telo.

Mercedes insistira da vidljivi znaci patine na kutijastom SUV-u ističu njegovu izdržljivost i svestranost. Jasno je da je Mercedes pomerio granice tradicionalnog dizajna kreiranjem projekta Mondo G, i to je inovativni dodatak Monclerovoj izložbi „Art of Genius”.

Međutim, važno je napomenuti da je ova mašina jedinstvena kreacija koja nije namenjena za proizvodnju ili prodaju.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 383Komentari