home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Chrysler EV

Chrysler je sa jednom najavnom slikom i kratkim saopštenjem potvrdio da će 13. februara predstaviti inovativni električni koncept automobil.

Dizajniran da pruži uvid u potpuno električnu budućnost brenda, koncept je „usmeren u budućnost“ i verovatno nagoveštava njihovo prvo električno vozilo koje treba da se pojavi 2025. (uz najavu da će od 2028. godine Chrysler postati postati potpuno električni brend).

Chrysler nije saopštio konkretne detalje, ali neki izvori pominju da bi koncept mogao da se zove Halcyon (označava "period u prošlosti koji je bio idilično srećan i miran“).

Komanija navodi da će studija obuhvatiti „dizajn eksterijera i enterijera vođen održivošću, punu autonomiju uparenu sa personalizovanim iskustvima vožnje, futurističku tehnologiju i besprekornu povezanost usmerenu na korisnika“.

Dodatne tizer slike će biti objavljene 9. i 12. februara, a kompletan koncept će zatim biti predstavljen 13. februara.

Koncept se verovatno oslanja na STLA Large platformu koja je predstavljena prošlog meseca. Arhitektura se najavljuje kao „najfleksibilnija BEV platforma u industriji, za vozila u D i E segmentima“. Stellantis je već potvrdio da će se najmanje jedan budući Chrysler model bazirati na platformi, pri čemu će opcije paketa baterija imati kapacitet između 85 i 118 kWh. Baterije bi trebalo da omoguće limuzinama da prelaze do 805 km sa jednim punjenjem.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 332Komentari