home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

I bez zvanično promenjene carinske stope, Grand Motors, ekskluzivni uvoznik Volvo automobila za Srbiju, od 22. septembra u ponudi ima ograničenu količinu modela S60 sport sa jedinstvenom cenom. Tako se ova luksuzna limuzina sa sportskim manirima i petocilindričnim dizel motorom 2.4D može kupiti već za 28.900 evra sa PDV-om.

Pomenuta verzija nudi istinsko uživanje u vožnji jer sa snažnim a štedljivim dizel motorom postiže maksimalnih 200 km/h. Zahvaljujući izvanrednoj aerodinamičnosti karoserije (otpor vazduhu sa koeficijentom Cd 0.28) i brojnim usavršavanjima voznog postroja, deklarisana prosečna potrošnja u mešovitom ciklusu iznosi samo 6,4 litra dizela na 100 km.

Na spisku serijske opreme su, između ostalog, sportska kožna sedišta sa grejačima, putni kompjuter, tempomat, alarm, hromirani detalji u unutrašnjosti, bi-xenon farovi, aluminijumski točkovi od 17 inča, ABS.  

Shodno višedecenijskom liderstvu u bezbednosti vozača i putnika i reputaciji vrhunski sigurnih automobila, Volvo u sve verzije, već od onih sa najnižom (početnom) cenom, a tako je i sa S60 sport, ugrađuje svoju verziju elektronskog sistema za dinamičku kontrolu stabilnosti i prijanjanja (DSTC - Dynamic Stability and Traction Control), sistem za zaštitu putnika na prednjim sedištima (WHIPS - Whiplash Protection System), sistem vazdušnih jastuka i zavesa za zaštitu pri bočnim udarcima (SIPS - Side Impact Protection System). Sve to je pod „nadzorom" inteligentnog informacionog sistema (IDIS - Intelligent Driver Information System),  koji je vozaču od izuzetne pomoći.

Izvor: Grand Motors PRčitanja : 936Komentari