home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Jedna od domaćih premijera na 8. Novosadskom sajmu automobila (održava se od 21. do 26. oktobra) biće i nova Opel Agila, koja je upravo stigla u Opelovu dilersku mrežu (www.opel.rs).

Druga generacija ovog Opelovog mikrovena je nastala kao plod saradnje Opela i japanskog Suzukija, koji svoju verziju ovog zajedničkog malog gradskog automobila prodaje kao Suzuki Splash.

U odnosu na stari model, dimenzije Agile II su narasle pa sada dužina iznosi 3720, širina 1680, visina 1590 mm, a međuosovinsko rastojanje 2360 mm.

Spoljašnji dizajn nove Agile sadrži mnoštvo dizajnerskih elemenata aktuelnih Opelovih modela, pa deluje znatno svežije i privlačnije u odnosu na istoimeni kockasti model koji zamenjuje (koji je takođe napravljen u saradnji sa Suzukijem).

Iako malih dimenzija, Opel tvrdi da je Agila II dovoljno prostrana da se u nju smeste četiri odrasle osobe, koje će zahvaljujući većoj dužini i širini imati dovoljno mesta na komfornijim sedištima. Unutrašnjost je dizajnerski daleko privlačnija u odnosu na stari model, sa boljom ergonomijom, kvalitetnijim materijalima i višim nivoom završne obrade. Ovde i podatak da volumen prtljažnika iznosi 180 litara, a sa oborenim zadnjim sedištima zapremina istog raste i do 1100 litara (naravno, pri tome se dobija i potpuno ravan pod).

S druge strane, pomenute male dimenzije su idealne za gradske gužve i parkiranje na malom prostoru, pa će nova Agila (uostalom kao i stara) najveći deo životnog veka provoditi u urbanim sredinama.

Novu Agilu pokreću tri motora; dva benzinca i jedan dizelaš. Manji 1,0 litarski benzinac ima 3 cilindra, 48kW/65KS i 90 Nm (postiže 160 km/h, do 100 km/h ubrzava za 14,7 sekunde, troši 5 litara na 100 km), veći benzinac od 1,2 litra razvija 63kW/86KS i 114 Nm (do stotke ubrzava za 12,3 sekunde, može do 175 km/h, troši 5,5 litara na 100 km), dok ekonomičan turbodizel agregat (sa filterom čađi) iz 1,3 litra zapremina izvlači 55kW/75KS i 190 Nm obrtnog momenta (do 100 km/h ubrzava za 13,9 sekundi, postiže 165 km/h, a troši 4,5 litara dizela na 100 km).

Standardno uz sve Agile ide ručni menjač sa pet stepeni, samo je kod jačeg benzinca ostavljena mogućnost doplate za automatsku transmisiju. Agila se serijski oprema ABS-om, dok se elektronska kontrola stabilnosti (ESP) i vazdušne zavese mogu dobiti kao opcija.    

Inače, za sve kupce svojih vozila, Opel je pripremio i specijalni sajamski popust u iznosu i do 18 odsto, u zavisnosti od modela, kao i poklon navigacioni uređaj Mio Moov 200.

Bilo da se radi o vozilu sa lagera ili vozilu naručenom po želji kupca, svi koji odluče da sebe obraduju novim vozilom iz Opelove game do 31. oktobra moći će da iskoriste prednost uštede koju nudi Opel.

VIDEO I : Opel Agila

VIDEO II : Opel Agilačitanja : 1320Komentari

Ladno ovo ce biti premijera. Pa ovaj opel se naveliko prodaje u drugim (susednim) drzavama.

Autor www 16 Okt 2008, 21:21