home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ekskluzivni uvoznik automobila Volvo na srpskom tržištu, Grand Motors, najavio je da je zvanično počeo prodaju novog modela u programu te marke - XC60. Srbija je jedno od prvih tržišta ne samo u regionu, već i u jugoistočnom delu Evrope na kojem je počela prodaja ovog noviteta, koji je najbezbednije ikada napravljeno Volvoovo vozilo, saopštio je Grand Motors.

Našim kupcima će najzanimljivija biti verzija sa dizel motorom od 2,4 litra (163KS), koja, sa carinom, transportnim troškovima i PDV-om, košta 37.900 evra, u dinarskoj protivvrednosti.
Model ima šestostepeni ručni menjač, pogon na sva četiri točka i bogat paket opreme Base.
Vozilo je imalo svečanu promociju na Osmom novosadskom auto sajmu Auto Show i bilo je među retkim pravim premijerama ove izložbe. Novi Volvoov adut je izazvao izuzetan interes posetilaca zbog atraktivnog dizajna, izvanrednog unutrašnjeg uređenja i brojnih elektronskih sistema koji čine da je bezbednost bez premca u njegovoj kategoriji.
Grand Motors ističe da je XC60 prvo Volvoovo, ali za sada i jedino vozilo u klasi koje se serijski, bez doplate, oprema novim sigurnosnim sistemom City Safety.
To je „pametan" elektronsko-laserski sistem, koji automatski, bez vozačeve intervencije, pri brzinama nižim od 30 km/h sasvim zaustavlja XC60, ako se previše približava vozilu ispred njega, navedeno je u saopštenju.

Izvor : Tanjug.co.yu

Foto : Volvo čitanja : 1485Komentari

Ne mogu da shvatim prednji deo. Nije tradicionalno oštar kao kod npr. "XC 90". Ipak, elegancija je prisutna.

Autor Stefko 24 Okt 2008, 03:13