home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Na novi Twingo Renault Sport su zainteresovani kupci u našoj zemlji čekali još od njegove zvanične svetske promocije (održana je početkom marta ove godine na Salonu automobila u Ženevi), ali je čekanju ipak konačno došao kraj. Domaći uvoznik ove francuske marke (www.renault.co.yu) od nedavno naime nudi ovog malog sportistu i u Srbiji i to po ceni od 16.105 evra sa PDV-om.   

Twingo Renault Sport inače proširuje postojeću porodicu Renault Sport modela (Clio RS i Megane RS), a predstavlja i nastavak tradicije malih, ljutih i relativno pristupačnih Renaultovih sportista, kakvi su nekada bili R5 GT Turbo ili Clio Williams. 

Oni sa boljim pamćenjem odmah će primetiti da Twingo Renault Sport izgleda veoma slično studiji Twingo Concept, predstavljenoj 2006. godine na Salonu u Parizu (2006 Paris Motor Show). To u praksi znači da Twingo Renault Sport ima agresivniji aerodinamički paket (sadrži novi prednji branik sa velikim otvorom za vazduh, "moćnije" pragove, proširenja blatobrana, drugačiji zadnji branik sa difuzorom, zadnji krovni spojler), hromiranu izduvnu cev, veće aluminijumske točkove od 16 ili 17 inča sa gumama dimenzija 195/45 R16 ili 195/40 R17), doterano ogibljenje (spušteno za 10 mm u poređenju sa Twingom GT), prošireni trag točkova (napred za 60, pozadi za 59 mm u odnosu na Twingo GT) i pojačani kočioni sistem (ovde i napomena da je ESP sistem elektronske kontrole stabilnosti deo standardne opreme).

To se uostalom i očekuje od ovakvih gradskih jurilica, ali više privlači pažnju ono što se krije pod poklopcem motora. Twingo RS pokreće 1,6 litarski atmosferski agregat sa 98kW/133KS pri 6750 o/min. i 160 Nm obrtnog momenta pri 4400 o/min. (u paru sa manuelnim 5-stepenim menjačem).

Da ne zaboravimo na doteranu unutrašnjost, u kojoj se, pre svega, izdvajaju sportska sedišta, kožni volan i aluminijumske pedale (ako to nekoga interesuje, zapremina prtljažnika se kreće u rasponu od 165 pa sve do 959 litara).

Twingo Renault Sport inače do 100 km/h ubrzava za 8,7 sekundi, postiže maksimalnih 201 km/h, na 100 km po fabričkim podacima troši 7 litara goriva, a emituje 165 grama CO2 po kilometru.

VIDEO : Twingo Renault Sportčitanja : 1515Komentari

Bombona...

Autor Ombre 29 Nov 2008, 17:02