home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
 

Izvor : Pressonline.rs

Ponovna proizvodnja „punta", koju je u subotu zaustavio požar u fabrici, biće nastavljena u ponedeljak 23. novembra, ali upola manjim kapacitetom, otkriva za Press predsednik sindikata fabrike Zoran Mihajlović.

On je dodao da će puna proizvodnja od 120 „punta" dnevno početi kroz dve nedelje.

- Od ponedeljka će sa traka svakoga dana silaziti od 50 do 60 „punta". Do kraja ove nedelje radnici montaže će raščistiti mesto požara i instalirati pomoćnu liniju za prenos školjki, koja ima upola manju propusnu moć, do 60 vozila dnevno. Tako ćemo premostiti period u kome će radnici „Goše" iz Smederevske Palanke pomoću svoje mehanizacije srediti krovnu konstrukciju na koju treba ponovo instalirati transporter, odnosno traku za prenos vozila iz hale u halu. Istraga je pri kraju, ali još se ne zna koliko je oštećena instalacija zapaljene trake. Kada se to bude znalo, slede nabavka materijala i popravka. Uveren sam da će sve biti završeno za dve nedelje - kaže Mihajlović.

Predsednik Upravnog odbora Grupe „Zastava vozila" Aleksandar Ljubić kaže za Press da u ovom trenutku naši i inženjeri „Fijata" ispituju sigurnost ostatka fabričke zgrade, kako bi se proverilo da nije slučajno požar oštetio i taj deo.

- Nakon toga će se pristupiti sanaciji dela koji je bio zahvaćen požarom, kako bi se što pre nastavila proizvodnja „punta" - rekao je Ljubić, i dodao da je „Zastava" osigurana kod „Dunav osiguranja" ali da ne želi da licitira kolika je šteta. U „Dunav osiguranju" kažu za Press da nije završena zvanična procena štete u „Zastavi".

- Nezahvalno je govoriti o visini štete pre nego što procena bude gotova. Očekujemo da ćemo to znati vrlo brzo - saopštili su u „Dunav osiguranju".čitanja : 643Komentari