home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fiat 500 Hybrid

Domaća fabrika "Fijat Krajsler automobili" predstavila je hibridni automobil – "fijat 500", prenosi RTS. Za električna vozila subvencija od 5.000 evra, a za hibridna 3.500 evra.

Narednih nedelju dana građani će prvi put moći da kupe hibridno vozilo ili njegovu električnu verziju uz subvenciju Vlade od 5.000 evra. Do kraja godine očekuju nas još tri hibrida uz subvencije od 3.500 evra.

Ove godine Ministarstvo ekologije izdvojilo je milion evra za subvencije za ekološka vozila. Do sada je iskorišćeno samo šest subvencija jer nije bilo takvih automobila na tržištu ili su bili preskupi. Domaća fabrika "Fijat Krajsler automobili" Kragujevac dobila je povoljne cene za uvoz električnih i hibridnih vozila. Prvi je predstavljen "500 hibrid".

"Mislim da je to dobar podstrek. Onom ko se odluči da kupi potpuno električno vozilo sleduje subvencija od 5.000 evra, a za 'hibrid' 3.500 evra", kaže Igor Ševo iz "Fijat Krajsler automobila".

Privrednici mogu i dalje da kupe bez PDV-a domaći "fijat 500L" koji se proizvodi u Kragujevcu i njegova cena za 30 odsto niža.

"S tim u vezi imamo našu ponudu za domaći '500L' od 10.990 evra", kaže Ševo.

Ove nedelje prvi put u Srbiji građani će moći da kupe ekološko vozilo po principu staro za novo. Zbog pada prodaje od 30 odsto, "Fijat" snižava cene automobila i jeftinim kreditima pokušava da pospeši prodaju.

Izvor i video prilog na sajtu Rts.rsčitanja : 3961Komentari