home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Francuski proizvođač automobila je danas najpoznatiji po svojim modelima koji su ekonomični, udobni i bezbedni, namenjeni savremenom čoveku za savremene potrebe. Ali oni koji bolje poznaju istoriju sigurno pamte i legendarne modele od pre više od pedeset godina.

Citroen je svojim modelom "Traction Avant", koji je poznat i pod jednostavnom skraćenicom "TA" , napravio automobil koji ima jedan od najupečatljivijih dizajna šasije u istoriji francuskih vozila.

Ovaj primerak je napravljen 1938. i jedan je od samo četiri kupe modela napravljenih te godine. Restauracija je urađena u Francuskoj, i to iz veoma lošeg stanja je oživljen ovaj automobil, i sada je "TA" spreman za automobilske izložbe.

Najviše se trebalo poraditi na samom ramu automobila i za te potrebe on je potpuno "ogoljen", ali je svega nekoliko metalnih delova, koji su u potpunosti istruleli i nisu mogli da se vrate u nekadašnje stanje, dodato na celu šasiju.

U automobilu se i dalje nalazi originalni motor, ali menjač nije fabrički, i naravno farba nije originalna (nije izdržala 80 godina) ali je odgovarajuća za godište automobila. Kako je ovaj model jako redak ne čudi njegova cena od čak 200.000 evra.

Izvor: Autoportal.rsčitanja : 1088Komentari

Ovaj nacin startovanja uz pomoc kurble je Citroen zadrzao do kraja 70-ih godina... :)

Autor Orlo 31 Okt 2014, 11:58

Kako je moguce da automobili vise ne izgledaju ovako???

Zadnji model je bio PT cruier/ Chrylser Prowler. Steta.

Jedan Citroen concept je postojao, ali niakda nije usao u proizvdonju.

Mozda tu i tamo vidim te odvojene tockove od haube na Beetle.

Autor Fordovac 31 Okt 2014, 15:49