home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vespa 946

11 Nov 2012 - 10:15 Motociklizam Link

Prošlog novembra Piaggio je u Milanu predstavio koncept Quarantasei, viziju skutera koja je spojio sadašnjost i budućnost. Tada predstavljena “46-ica” je za godinu dana prerasla u model Vespa 946 koji svojim imenom aludira na godinu kada je ovaj brend u prodaju pustio svoj prvi dvotočkaš.

Ono što su Piaggiovi dizajneri napravili jeste transformacija prvog Vespinog prototipa iz 1945. u moderan skuter današnjice. Taj novitet će svoju premijeru odraditi kroz manje od nedelju dana, a ovo je njegova prva zvanična fotografija.

Nova Vespa 946 ima potpuno novi vazduhom hlađeni motor od 125 ccm sa 11.6 KS i 10 Nm obrtnog momenta. Taj novi motor je smanjio potrošnju i emisiju CO2 za čak 30% tako da nekoliko godina ne bi trebalo da ima problema sa udovoljavanjem Euro normama.

Još jedna inovacija na ovom skuteru je aluminijumski okvir koji je smanjio težinu dvotočkaša i njegovu potrošnju. Ako dodamo tome i ABS i traction control dobijamo ultra moderni skuter sa najnovijom tehnologijom. Detalj po kojme će definitivno biti najlakše prepoznati Vespu 946, jeste njeno specifično banana sedište. Izborom ovakvog dizajna Piaggio se svesno pozdravio sa prtljažnim prostorom ispod sedišta u koji ste mogli da spakujete kacigu, ali čisto sumnjamo da će nedostatak istog naškoditi prodaji ovog Vespinog noviteta.

Izvor: Automotoportal.hrčitanja : 2011Komentari

Vrlo je simpatican, ali visoka cena ce biti najveci problem :/

Autor nsx 11 Nov 2012, 10:49

Прелепа је. Мислим да поред веспе нико други нама шансе. Штета што ће бити прескупа.

Autor Цвеле 12 Nov 2012, 18:42