home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Honda CBR500

12 Nov 2012 - 14:30 Motociklizam Link

To što nam se četvrtak još uvek čini daleko ne znači da tako misle i moto brendovi koji će tada u Milanu pokušati da pokažu svoje najbolje lice. Iako nema toliko noviteta kao italijanski brendovi, Honda je u Italiji uvek dobro pozicionirana, pa je tako njen izložbeni prostor na EICMA salonu među onima koji se prostiru na najviše kvadratnih metara. Tako će verovatno biti i ove godine kada će japanski brend tamo promovisati tri noviteta zasnovana oko motora zapremine 469 ccm.

Jedan od tih dvotočkaša je nova Honda CBR500 koju smo do sada mogli da vidimo samo na špijunskim slikama u poslednjih mesec i po. On predstavlja trećinu Hondine porodice namenjene kupcima koji paze na dve stvari – funkcionalnost i ekonomiju. Uz model CBR500 Honda je na istoj osnovi bazirala i CB500R i CB500X ali o njima će se tek pisati.

Novi Hondin motocikl je tu kako bi popunio rupu između modela CBR250R i CBR600 i tako Hondi doneo povećanje prodajnih brojki. Motocikl pokretan dvocilindrašem barata sa prilično skromnih 54 KS, ali to je tako upravo zbog one ekonomičnosti koju smo ranije spominjali. Honda je pripremila i još slabiju varijantu kako bi CBR500 mogli da voze i oni bez adekvatne vozačke dozvole.

Više o novoj Hondi CBR500, ali i ostatku njene porodice saznaćemo krajem nedelje kada se zahukta salon motocikala u Milanu.

Izvor: Automotoportal.hrčitanja : 1194Komentari