home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Prošle jeseni smo saznali da Kawasaki priprema naked verziju Ninje 300. Tada dostupna skica je otkrila da je taj dvotočkaš u osnovi križanac između sportiste male zapremine i novog Z800 koji je otkriven na Intermotu. Najnoviji član Kawasakijeve game danas je zvanično otkriven u Japanu gde su njegove prve fotografije objavljene na Kawasakijevoj zvaničnoj stranici.

Novi Kawasaki Z250 namenjen je japanskom i azijskom tržištu, ali vrlo brzo očekuje nas i predstavljanje verzije koja će u prodaju na globalnoj sceni. Neznatne promene i oznaka Z300 od ovog noviteta će stvoriti model namenjen evropskim kupcima. O novom nakedu zaista nemamo šta da pričamo jer je on u stvari samo ogoljena varijanta Ninje 300 koja je eto dobila manji oklop i svetlo preslikano sa nakeda Z800.

Ne računamo li nešto viši i širi upravljač, kao i pomenuta svetla i oklop, Z250 je ista Ninja 250. Prenesemo li to na evropski model koji će nositi oznaku Z300, to bi značilo da će na Starom kontinentu ovaj naked raspolagati sa 38.5 KS pri 11.000 o/min koje će izvlačiti iz rednog dvocilindraša zapremine 296 ccm. Manjak oklopa značio bi da je novi Z300 i lakši od Ninje 300 na kojoj je zasnovan.

Izvor: Automotoportal.hrčitanja : 2325Komentari