home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Kada je vest o BMW-ovoj prodaji Husqvarne juče procurela u javnost svi su se pitali zašto Bavarci prodaju brend koji im donosi profit.

Istina je da Husqvarna raste poslednjih godina ali to je uglavnom zbog novog drumskog segmenta koji je BMW pokrenuo nakon ulaska u ovaj donedavno striktno off-road brend. Pad upravo off-road sektora bi trebalo da bude glavni razlog zbog koga se Nemci rešavaju Husqvarne čija je prodaja sada i zvanično potvrđena.

Novi vlasnik Husqvarne je Pierer Industries AG, firma koju je osnovao KTM-ov čelnik Stefan Pierer. Ta firma ni na koji način nije povezana sa indijskim Bajajem s kojim se preko KTM-a juče povezivao ovaj posao. Osim vlasničke strukture danas je jasniji i razlog zbog koga je BMW Motorrad odlučio da proda brend švedskih korena.

U saopštenju za javnost bavarski proizvođač dvokotočkaša je objavio da je glavni razlog reorganizacija poslovanja i ozbiljnije fokusiranje na urbanu mobilnost i elektro modele. BMW će se tako fokusirati striktno na svoje motocikle i zahteve koje donosi tržište.

Koliko je Stefan Pierer morao da izdvoji za Husqvarnu ostaje tajna jer ni BMW Motorrad ni Pierer Industries AG nisu želeli da daju izjave po tom pitanju.

Izvor: Seebiz.eučitanja : 1460Komentari

BMW je prodao Husqvarnu? Doći će do poremećaja na tržištu motornih testera... Opet će da vlada STIHL 051 AVE

Autor moron 02 Feb 2013, 00:09