home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Tri noviteta i studija, to je ono što je Yamaha pripremila za salon dvotočkaša u Kelnu. Konceptni trotočkaš svemirskog dizajna i posebna serija modela MT-07 izloženi su uz novu verziju ikone XJR1300. Yamahin klasik osim u osnovnoj verziji na Intermotu je predstavljen i kao XJR1300 Racer koji su Japanci pripremili u saradnju sa tjunerima Wrenchmonkees i Deus Ex Machina.

Oba motocikla su bazirana oko agregata zapremine 1.300 ccm sa 100KS i 108 Nm obrtnog momenta. Ono čime se Yamaha vodila prilikom obnove ovog klasičara među nakedima jeste uvođenje modela XYR1300 među svoje “Sport Heritage” primerke. Tako je izgled motocikla modeliran prema sugestijama tjunera Deus Ex Machina i Wrenchmonkees. Njima je prepušteno stvaranje Racer verzije koja donosi karbonsku prednju masku, novi upravljač i niz elemenata koje nećete naći na normalnoj varijanti ovog motocikla.

Ti elementi postali su deo Yamahinih dodataka sa kojima će svaki vlasnik moći da nadogradi klasični XJR1300 ukoliko to poželi. Većina njih nosi znak Rizome, a svoj doprinos je dao i Akrapovič koji je za ove novitete pripremio poseban “4 u 2 u 1″ izduvni sistem.

Novi XJR1300 je dobio je i novi rezervoar goriva, a tu je i novo Öhlinsovo oslanjanje. Yamaha je saopštila i cenu pa tako novi XJR1300 u Evropi košta 10.350 evra, dok za Racer verziju treba izdvojiti oko 1.200 evra više. 

Izvor: Automotoportal.hr

Foto: Yamahačitanja : 892Komentari