home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ruski Ural je predstavio svojo novi, ultra ekskluzivni motocikl, koji će nesumnjivo odlično proći među ljubiteljima filmske franšize ‘’Ratovi zvezda’’.

Nazvan Dark Force, ova mašina će biti proizvedena u izuzetno ograničenoj seriji od 25 primeraka, a biće dostupna isključivo kupcima u Sjedinjenim Državama.

Kao što dolikuje motociklu koji dolazi sa mračne strane, “obučen” je u crnu boju - od agregata do najsitnijih delova, a LED far je jedna od retkih stvari koja nije u toj boji. Tu je i enduro sedište, a u bočnoj prikolici je dosta prostora, u koji vozač može smestiti prtljag, opremu ili čak R2D2.

Na levom spoljnom zidu bočne prikolice, u posebnom držaču, smeštena je svetlosna sablja, dužine 1 metar (kad se aktivira), a njen položaj je takav da je lako dostupna bilo putniku u prikolici, bilo samom vozaču.

Svaki od 25 Ural Dark Force modela će biti dostupan po ceni od 14.999 dolara (oko 14.000 evra), a u cenu nisu uračunati porez ni troškovi dostave.

Za te pare čeka vas “bokser” agregat sa vazdušnim hlađenjem, zapremine 749 kubika, koji donosi 41 KS na 5500 o/min i 57 Nm obrtnog momenta, na 4300 o/min, uz sistem direktnog ubrizgavanja goriva. Kao i svi moderni motocikli ruske kompanije, i Dark Force donosi Sachs ogibljenje i Brembo kočnice.

Naručivanje je već počelo.

Autor: Nikola Lasica

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 865Komentari