home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Sa nestrpljenjem očekivani Ducati Scrambler Sixty2 je mašina sa agregatom male zapremine koja će se svetu predstaviti u Milanu, uz još jednog člana Scrambler porodice.

Motocikl donosi osnovnu Scrambler šasiju i redizajnirani V-Twin agregat sa vazdušnim hlađenjem, nešto manjih dimenzija od standardnog motora od 803 kubika - što je i logično, imajući u vidu da mu je zapremina duplo manja - 400 kubika.

Rezultat je motocikl, za koji Ducati kaže da više odgovara novim vozačima. Snage 41 "konja", dvotočkaš je težak 167 kilograma, što je svega 3 kilograma manje od "standardnog" modela, ali iako je nešto teži, ispunjava uslove za evropsku A2 kategoriju.

Ducati se nada da će Sixty2 privući mlađe kupce i doprineti daljem rastu prodaje kompanije. S cenom od oko 7500 evra, pitanje je koliko će u tome uspeti.

Naravno, cena jeste prihvatljiva imajući u vidu neke druge nove modele od 400 ili 500 kubika, od kojih se Sixty2 razlikuje i po zanimljivim nazivima boja - "Atomska mandarina", "Okeansko siva" i "Sjajno crna".

Neka mu je sa srećom.

Autor: Nikola Lasica

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 513Komentari