home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Benelijevi dvotočkaši su oduvek bili egzotika. Prelaskom u ruke Kineza ovaj brend još ređe se viđa u javnosti. Italijanski proizvođač je odlučio da to promeni pa je na salonu dvotočkaša u Milanu predstavio motocikl koji bi trebalo sve da pokrene. Benelli Leoncino je moderan scrambler s dubokim istorijskim korenima koji ima sve predispozicije na postane hit na tržištu.

Benellijevi motocikli oduvek su imali mane. Pouzdanost im nije bila bolja strana, a ni dizajn im nije baš pomagao u pronalaženu potencijalnih vlasnika. S novim vlasnikom došlo je i novo vreme za ovaj italijanski brend koji je na ovogodišnjem izdanju EICMA salona predstavio motocikl čijeg dizajna i tehnologije se ne bi postideo ni jedan japanski brend.

Iza imena Leoncino krije se moderni scrambler prijatnog dizajna pokretan dvocilindrašem zapremine 500 ccm čija snaga je deklarisana na 47KS. On je upakovan u cevasti okvir koji je godinama zaštitni znak ovog brenda. Dizaj motocikla veoma je prijatan LED svetlima koja su sve češće izbor kada je u pitanju osvetljavanje puta kojima se kreću motocikli.

Italijani na žalost nisu otkrili sve detalje vezane uz ovaj novitet pa tako znamo tek da on dolazi s točkovima dimenzija 19 inča napred i 17 inča pozadi, kao i da se za zaustavljanje zadnjeg točka brine disk od 240 mm. Sve ostalo verovatno ćemo saznati kada Benelli ovaj Scrambler pusti u prodaju.

Izvor: Automotoportal.hrčitanja : 512Komentari