home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Austrijski KTM ima velike planove za 2020. godinu, koji uključuju potpunu globalnu dominaciju i to uz pomoć indijske kompanije Bajaj Auto.

Prema ovom planu, do kraja 2019. u fabrici u Čakanu, na zapadu Indije, bi trebalo da počne proizvodnja Husqvarna motocikala.

Plan je saopšten početkom jula, a u međuvremenu je dobio zeleno svetlo. U Čakanu se godišnje proizvede preko 100.000 jedinica KTM-a, uglavnom 125 Duke, 390 Duke, RC125 i RC200 modela, a Bajaj planira da ove brojke udvostruči.

Izvršni direktor KTM-a, Stefan Pirer je potvrdio da je sve ugovoreno i da će do kraja 2019. u Indiji krenuti proizvodnja dvotočkaša sa oznakom švedske kompanije.

Prema KTM-u, indijska fabrika će biti fokusirana na proizvodnju drumskih modela, od 125 kubika pa na više. U ovu "na više" kategoriju spadaju u dugo očekivani Husqvarna 401 Vitpilen i Husqvarna 401 Svartpilen.

Indija je izuzetno važno tržište za KTM. Preko 40.000 jedinica je već prodato, a brend je na putu da godinu završi s cifrom od preko 50.000. Tako je ova zemlja postala vodeće tržište za austrijskog giganta. Bajaj bi trebalo da im pomogne da uđu u neka afrička tržišta (poput Gane, Ugande i Etiopije, gde je Bajaj odavno prisutan).

Definitivno je na pomolu osvajanje sveta.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 297Komentari