home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
bmw rt

Za mnoge, motocikl je način da se razbistri glava i zaborave problemi, ali za Marka Ceilingera je to bio poseban izazov, jer je na svom BMM cafe racer dvotočkašu radio uprkos i u inat ozbiljnoj bolesti svoje devojke.

Mark nije poznat po izradi motocikala - bar ne još. On je gitarista iz Slovenije, koji je pomno počeo da prati custom scenu nakon što je mu je za oko zapala kreacija po imenu Voltron, njegovih zemljaka iz radionice ER Motorcycles.

bmw rt80

Kada je njegov život dobio dramatičan zaokret, Mark je bio motivisan da počne s radom.

bmw rt

"Kada se moja devojka razbolela, bio je to težak period za oboje. Ja sam odlučio da se protiv straha borim na ovaj način, pritom ostvarujući jedan od svojih snova."

Mark je kupio "penzionsani" policijski BMW R80RT iz 1993. i počeo s njegovim transformisanje u elegantni custom model. Radove su obavljali u industrijskoj radionici u vlasništvu njegovog kolege iz benda, a uskoro se javila ideja o stvaraju sopstvebe radionice, koja je dobila naziv Vintage Room Motorcycles.

"Rad na ovakvkom projektu vas oslobađa negativnih misli", izjavio je Mark. "Ovaj motocikl je spasio i promenio moj život, mada sam dobio nekoliko sedih tokom rada na njemu."

Motocikl je kompletno sređen, od najsitnijih detalja do onih najkrupnijih i najprimetnijih.

Tu je i nova elektronika, koja kreće od Odyssey akumulatora smeštenog ispod prenosa, a uključuje veći deo Motogadget kataloga - m.unit 2 kontrolnu kutiju, brzinomer i niz novih prekidača. Tu je i RFID paljenje bez ključa. Mark je pomoć u radu dobio i od Blažaa Šuštarčiča iz ER Motorcycle radionice, za kog kaže da mu je bio velika inspiracija.

Kada je karoserija u potanju, R80RT je zadržao svoj rezervoar za gorivo, ali na zadnjem delu podignut za 2,5 cm. Podrama nema više, a zamenila ga je nova podrška za sedište da bi se postigao što veći minimalistički efekt.

Crno kožno sedište će takođe privući dosta pogleda, a na njemu je radio Aleš Urbanc.

lika4Tu je još suptilnih "rezova", poput spuštenih viljuški, novih Wilburs amortizera i Heidenau K60 Scout pneumatika koji motociklu daju scrambler izgled uz dovoljno prijanja za sigurnost u vožnji, a tačka na "i" je LED far.

bmw rt80

Marku je trebalo godinu dana da završi R80RT. Dobio je naziv Amajlija, a on koristi svaku priliku da ga provoza.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: Mark Ceilinger, Dragan Zlatanovićčitanja : 330Komentari